Eταιρικό προφίλ

Η ιστορία της εταιρείας ROUCHOTAS στον χώρο του ξύλου ξεκίνησε το 1932 όταν ο Μιχαήλ Μουράτογλου, παππούς των σημερινών ιδιοκτητών Χάρη & Μιχαήλ Ρουχωτά, εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Teak Βιρμανίας, ένα είδος ξυλείας άγνωστο μέχρι τότε στη χώρα μας.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η εταιρεία, χάρις στο μεράκι του ιδρυτή της αλλά και του φυσικού συνεχιστή της Μάριο Ρουχωτά, πατέρα των σημερινών ιδιοκτητών, καταξιώθηκε ως η πρώτη δύναμη στον χώρο και ειδικά στη ναυπηγήσιμο ξυλεία.

Σήμερα, οι εγγονοί του Μιχαήλ Μουράτογλου και υιοί του Μάριου Ρουχωτά, Χάρης & Μιχαήλ Ρουχωτάς, συνεχίζουν επάξια το όραμά τους για υψηλή ποιότητα, διαρκή καινοτομία και συνέπεια. Η εταιρεία ROUCHOTAS με υψηλή εξειδίκευση, παρέχει στην ελληνική αγορά υψηλής ποιότητας προϊόντα ξυλείας ενώ από το 2006 έχει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα. Η εταιρεία ROUCHOTAS, διατηρεί επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα προϊόντων και υπηρεσιών, σε μεγάλες και υψηλά ανταγωνιστικές αγορές όπως η Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Βουλγαρία, Κύπρος, Dubai, Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Αίγυπτος και άλλες.

Η τεχνογνωσία της εταιρείας πιστοποιείται και από την υπερσύγχρονη υποδομή της, που αποτελεί πρότυπο πλήρους καθετοποίησης, εμπορίας και επεξεργασίας ξυλείας, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Η κεντρική μονάδα παραγωγής κι αποθήκευσης αναπτύσσεται σε συνολική επιφάνεια 28.000m², ενώ η εταιρεία διαθέτει 3 υποκαταστήματα και 2 εκθεσιακούς χώρους, για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των πελατών της. Με προηγμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, υψηλά εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και στρατηγικές συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οίκους διεθνώς, η εταιρεία ROUCHOTAS παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ακόμη και για τις πιο εξειδικευμένες εφαρμογές, από το στάδιο της μελέτης, και της κοπής ξυλείας μέχρι την παραγωγή των υποπροϊόντων της.

Με διεθνή τεχνογνωσία κι ανταγωνιστικότητα, η εταιρεία ROUCHOTAS διατηρεί ένα ευρύ πελατολόγιο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κι αποτελεί συνώνυμο εμπιστοσύνης κι αξιοπιστίας για μία μεγάλη γκάμα προΙόντων, όπως:

Εμπορία πριστής ξυλείας από τις 5 ηπείρους με εξειδίκευση στο Tικ Βιρμανίας.
Εμπορία Βιομηχανικών προϊόντων ξυλείας όπως το κόντρα πλακέ, την τρικοκολλητή ξυλεία για κουφώματα, τη σύνθετη ξυλεία για σκεπές / πέργκολλες κ.ά.
Παραγωγή προϊόντων ξυλείας όπως το deck, το παρκέ, επενδύσεις κτιρίων, φράκτες κ.ά.
Επεξεργασία ξυλείας σε οποιαδήποτε διάσταση.
Ειδικά προϊόντα ξυλείας για τη Ναυπηγική όπως πηχάκια Teak για καταστρώματα, λωρίδες Ιρόκο για πετσώματα κ.ά.
Υλικά συγκόλλησης και σφράγισης αρμών Ναυπηγικής χρήσης.

Βασικός στόχος της εταιρείας ROUCHOTAS είναι να διευρύνει ακόμη περισσότερο την τεχνογνωσία της, με δεδομένο ότι η ποιότητα σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα των προϊόντων και επομένως με το όφελος του πελάτη. Αξιοποιώντας και αναπτύσσοντας συνεχώς την τεχνική υποδομή της η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία και εμπορία καινοτόμων προϊόντων, μέσα από την έρευνα και την εμπειρία των ανθρώπων της, πάντα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.
Σε αυτή την κατεύθυνση, πολύ σύντομα αποκτά Πιστοποιητικό ISO, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τα standards ποιότητας και λειτουργίας στον τομέα της εμπορίας, διαχείρισης, παραγωγής και μεταποίησης προϊόντων ξυλείας.

Τέλος, στους βασικούς στόχους της εταιρείας περιλαμβάνεται η διεύρυνση της εξαγωγικής δραστηριότητας σε νέες αγορές, καθώς και η αύξηση των διεθνών πωλήσεών της.

burma elephants 1000
Βιρμανία 1965. Κατά την μεταφορά των κορμών.
 

2 4092 1000 2 4585 1000

 

6916 7322 7336